Grafisk Profil

Den grafisk profilen genomsyrar allt ett företag gör och är den första delen som alla företag bör tänka på innan de marknadsför sig. Att ta sig an en marknadsföring utan en tydlig profil är slöseri med resurser. Eftersom syftet är att bli ihågkommen måste avsändaren vara tydlig i sin kommunikation.

En grafisk profil består av alla element som gör att mottagaren förknippar färger, former och typsnitt med just ditt företag och inte någon annans. Kärnan i profilen består av logotypen som skall leda till igenkänning av företaget och dess värderingar. Vi börjar med att ta fram eran logotyp så att den återspeglar eran verksamhet. Logotypen kan bestå av företagets namn i en noga vald font med kompletterad bild element.

Det styrdokument som håller profilen intakt och får den inarbetad på marknaden vid alla former av kommunikation är den grafiska manualen. Manualens omfattning varierar väldigt efter behov och skall bara röra de områden som är relevanta för företaget. Ett ovärderlig tillskott vid annons- och webbproduktioner eller beställning av arbetskläder.

Hör gärna av er så kan vi diskutera era behov över en kopp kaffeExempel som PDF:
Cellulite Grafisk Manual
Hoop Grafisk Manual
Compare Grafisk Manual
Logos IMG